Historisk miljøpris til Sameiet Kirkeveien 6

Historisk miljøpris til Sameiet Kirkeveien 6

Årets miljøpris gikk til Sameiet Kirkeveien 6 på Lund som har rehabilitert boenhetene til lavenergiboliger. Det er første gang i Miljøprisens historie at et sameie mottar prisen.

– Veldig hyggelig, tusen takk, sa Per Otto Eik Olsson, styreleder i sameiet, da han mottok prisen.

Sameiet Kirkeveien 6 har foretatt rehabilitering med tanke på energiøkonomisering Sameiet Kirkeveien 6 på Lund fikk årets miljøpris for sin miljøvennlige rehabilitering. Her får styreleder Per Otto Eik Olsson prisen overrakt av jurymedlem Øystein Holvik. og godt inneklima.

– Vi hadde flere gode kandidater, men dette lille sameiet på Lund gikk av med seieren, sa Øystein Holvik fra Miljøpris-juryen, og overrakte et trykk av Frank Brunner til Eik Olsson, som representerte sameiet under årets generalforsamling. Prisvinneren får også 10 000 kroner.

Leilighetsbygget i Kirkeveien 6 er fra 1984.

– Det var på tide å renovere bygget. Beboerne er veldig godt fornøyd med resultatet. Vi valgte å leie inn prosjektledelse fra teknisk avdeling i Sørlandet Boligbyggelag, og det var meget nyttig, sier den eksterne styrelederen.

Beboerne har nå fått et bygg som er bedre isolert, de har fått ventilasjon med varmegjenvinning i hver leilighet, ny flott fasadekledning, nye balkongdører og vinduer, balkong med nytt glassrekkverk og nytt taktekke.

Renoveringen hadde en kostnadsramme på 4,27 millioner kroner.

 

Sameiet Kirkeveien 6 på Lund fikk årets miljøpris for sin miljøvennlige rehabilitering. Her får styreleder Per Otto Eik Olsson prisen overrakt av jurymedlem Øystein Holvik.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x